Ervaringsbericht – het kind en de kerstman
31-01-2018

Geachte heer Pilhar,

Ik wil graag weer een ervaring met jullie delen, een ervaring die me diep beroerd heeft.

Ongeveer anderhalve week geleden schreef een vriendin, die zo’n 500km van me vandaan woont, een brief.
Haar dochter van 2,5 jaar had 3 dagen (kort na de kerst) hoge koorts. Ze was met haar al bij een arts geweest, maar hij was met zijn ‘weten’ aan het einde.
De kleine meid kwam niet tot rust.

Ervaringsbericht – darmontsteking ( 22 Ga li / 24 Ga li )
12-02-2018

Halle beste Helmut,

wegens zeer ernstige pijn rechts in mijn onderbuik met een vermoeden op blindedarmontsteking, werd ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Twee dagen heb ik geprobeerd het thuis uit te houden, in de hoop dat het rustiger zou worden. Maar toen ik van de pijn niet meer wist wat voor of achter was heb ik, ondanks mijn kennis over de Germaanse geneeskunde, besloten naar het ziekenhuis te gaan.

Daar werd echter niet blindedarmontsteking vastgesteld, maar dat er in delen van de dikke en dunne darm ernstige ontstekingen waren. Er zou een grote hoeveelheid vloeistof/oedeem rondom dat ontstoken darmdeel in mijn buikholte zitten en de darmwand zou sterk gezwollen zijn. Ze wilden gelijk opereren en dat deel van de darm weghalen.

Ervaringsbericht – Bronchitis ( 2 Ra re ) of Strottenhoofd ( 2 Ra li )
11-02-2018

 Op zondag 06-01-2018 bezocht ik mijn dochter in Oostenrijk, om gedurende de afwezigheid van haar en haar man, haar kinderen op de schoolbus te zetten en de geiten te verzorgen.
Ze wilden enkele dagen met elkaar alleen zijn.

Ik kwam rond drie uur in de middag aan en de begroeting verliep normaal.
Ongeveer een half uur later, bij een temperatuur van 25,6 ºC kreeg ik ijskoude handen en voeten. De kou was echt doordringend en bedekte mijn gehele lichaam, ondanks mijn dikke pullover, een vest en zittend bij de kachel.
De kou heeft zo’n 2,5 tot 3 uur aangehouden. Daarna kreeg ik het erg warm en begon te transpireren. Omdat ik de dag ervoor vanwege de rit slecht geslapen had ( dat gebeurt me iedere keer), kon ik nadat mijn dochter me had laten zien hoe de geiten verzorgd moesten worden naar bed en heb ik ook goed kunnen slapen.

Ervaringsbericht: Overlijden van mijn Kat. ( 8 Ra li/re / 3 Rb li/re )
09-02-2018

Hallo Helmut en Mevr. Pilhar,

Ik zoek een dialoog met jullie, omdat ik wederom iemand heb verloren aan de reguliere geneeskunde en de farmaceutische industrie.

Ditmaal gaat het om mijn beschermelinge, onze kat. En ik heb ze niet kunnen helpen. De kater van onze buren en onze kat Willow waren oude rivalen, hielden zich aan rituelen die ze sinds jaren overleefden, waren samen dus in een biologisch evenwicht.

Een jaar geleden besloot onze buurvrouw dat de kater behandeld moest worden voor een slechte vacht ( vermoedelijk een scheidingsconflict, vanwege het laten inslapen van zijn vriendinnetje).
Op advies van de dierenarts gaf ze hem schildklierhormonen.

Ervaringsbericht- Gastritis (maagslijmvliesontsteking) vanwege aankoop huis
19-10-2016

Beste Helmut,

Enkele weken geleden interesseerde ik me voor een blokhut aan een meer in Noord-Duitsland. Aangezien ik in Zuid-Duitsland woon en deze blokhut qua prijs niet aan mijn verwachtingen voldeed en er ook renovatie werkzaamheden aan zaten te komen, heb ik hem niet gekocht.

Ervaringsbericht-Middenoorontsteking vanwege aankoop huis
19-10-2016

Beste Helmut,
Vier jaar geleden, dus 2012, verhuisde ik van Zuid-Duitsland naar Noord-Duitsland.

Mijn beide volwassen kinderen waren het er mee eens dat ik vertrok, maar in het geheim leden ze toch. In 2016 ging ik weer terug naar Zuid-Duitsland en mijn kinderen waren happy. Alleen mijn zuster in Noord-Duitsland bezocht ik zo nu en dan.

12-01-2017

In 2011 leed ik een fundamenteel trauma, die daarna een schijnbaar onoplosbaar conflict met zich mee droeg. Na tien jaar volledig transparante boekhouding gevoerd te hebben in mijn kleine bedrijf, besloot de belastingdienst dat ze mijn bedrijfsstructuur niet accepteerde en stuurde een naheffingsaanslag die volledig voorbij ging aan de grootte van ons bedrijf, met andere woorden die veel te hoog was.

Later hoorde ik dat de hoogte van de aanslag weliswaar illegaal was (onwettig), maar dat de belastingdienst op een schikking had aangestuurd. Zouden we ons op de helft van het bedrag hebben getroffen, dan was er voor de belastingdienst het maximale uitgekomen. Het was dus een gemene streek van de kant van de belastingdienst.

Ervaringsbericht – Rectumspasmen

18-10-2016

Beste Helmut,
je zult je er zeker aan herinneren, wij waren in 2014 op je seminar in Dresden. Je had ons uitgenodigd en gevraagd de “casus 15” voor te stellen die is op genomen in het boek Studentenmädchen van dr. Hamer.

Destijds waren wij op zoek naar een nieuwe woning, omdat we uit Dresden weg wilden. Na enkel mislukte pogingen hadden we een woning gevonden die ons beviel en ook de verhuurders gaven een betrouwbare indruk. Toen er herhaalde malen een loonstrookje werd gevorderd, die wij niet hebben, omdat we zelfstandig zijn. Schreef dr. Hamer een garantstelling, waarin stond dat in geval van nood zijn uitgeverij de huur zou betalen.

Toen de verhuurder de naam “Hamer” las, schreef hij ons een venijnig bericht en stortte het aanbetaalde geld (borg en 1. huur) terug op onze rekening en we hadden geen woning. Hij betitelde ons als dubieus en crimineel, dat was voor mij een gemeen, achterbaks conflict, wat achteraf duidelijk werd toen ik de oplossing kreeg.

Een ingezonden ervaringsbericht, dat we graag publiceren:

Na een röntgenfoto kreeg Willy vorig jaar van de tandarts te horen dat een kies lelijk ontstoken was en dat ze een wortelkanaalbehandeling zou moeten doen.