De Biologische Conflicten zijn allemaal archaïsche conflicten en zijn van toepassing bij zowel mens als dier. Vroeger beschouwden we de "psychologische conflicten", of liever psychologische problemen, als de enige belangrijke conflicten.
Dat was niet terecht. Alleen de Biologische Conflicten veroorzaken veranderingen en omschakelingen in de hersenen, bij mens en dier.


De duiding van de conflict-inhouden toont aan, dat deze conflicten wel haast "inter-animaal" moeten zijn, in ieder geval voor "ons zoogdieren". Daarom leidt dit tot omschrijvingen als: "onaangenaam onverteerbaar conflict" bij colon-ca, of "onaangenaam half-genitaal conflict" bij het prostaat-ca of uterus-corpus-slijmvlies-ca.
Half-genitaal betekent, dat het zwaartepunt van de conflict-inhoud niet alleen het zuiver genitale gebied betreft (in reële of overdrachtelijke zin), maar dat de genitale thematiek als "begeleidings-muziek" optreedt, waarmee dit conflict zich duidelijk van het seksuele conflict onderscheidt.
Al deze conflict-inhouden veronderstellen natuurlijk een bepaalde uiteenzetting van de ontwikkelingsgeschiedenis. Pas dan kunnen we het biologische conflict van het "zich verminkt-/gekwetst- of zich aangevallen-voelen" begrijpen. Dit conflict veroorzaakt op orgaanniveau het melanoom; of bij de corticale conflicten het "territorium-conflict", bijvoorbeeld het vrouwelijke seksuele conflict van het "geen-geslachtsgemeenschap-hebben"; het "territorium-markerings-conflict" (blaas-ulcus, omdat het zoogdier met de urine het territorium markeert); of ook "scheidingsconflicten" (sensorische verlamming met neurodermitis); "brutaal scheidingsconflict" met toevoeging van pijn of pijn-lijden (sensorische periost-verlamming, in de pcl-fase "spier-reuma"); of ook "frontaal-angst-conflict", een "angstconflict voor een aanval van achteren", "machteloosheids-conflict", "identiteitsconflict", "angst-weerzin-conflict" of "het-zich-verzetten-conflict" enz.

Al deze conflicten kunnen onze mede-creaturen net zo lijden; de dieren in zeer reële zin, terwijl de mens deze conflicten vaak meer in overdrachtelijke zin lijdt(bijv. op verbale wijze).

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)