Een conflict heeft prikkels van buitenaf of vanuit het bewustzijn nodig, om actief te worden of te blijven. Gebeurt dit niet, dan kan een conflict inslapen, zonder te worden opgelost. Men heeft dan nog onbewust de angst, dat de situatie opnieuw kan voorkomen.

Nu is het zo, dat op het moment van de conflictinslag (DHS), alle sensorische waarnemingen worden opgeslagen. Dus beelden, kleuren, geuren en andere ervaringen worden als een soort hologram vastgelegd.
Deze waarnemingen vormen de sporen. Indien het betreffende conflict nog niet tot een volledige oplossing is gekomen en de persoon wordt met één van deze waarnemingen geconfronteerd, dan wordt daarmee het conflict weer actief. Dit zowel op psychisch als fysiek niveau.
Dit gebeurt volledig onbewust.
Dit is vanuit de natuur bedoelt als een waarschuwing, namelijk dat een vergelijkbare situatie in het verleden tot een conflict heeft geleden. Dus sporen rakelen het conflict weer op en maken het daarmee actief.
Deze sporen verdwijnen alleen als het conflict definitief of biologisch is opgelost. De situatie kan zich in dat geval nooit meer voordoen. Men dient zich echter ook bewust te zijn dat de situatie zich nooit meer zal aandienen.
Voorbeeld: als kind ben ik geslagen. Toen kon ik mij niet verweren. Nu ben ik echter volwassen en zelfstandig en ik kan me verweren. Die situatie kan dus niet nog een keer voorkomen.

Met een biologische oplossing wordt bedoeld, dat men zich ervan bewust is dat het conflict werkelijk niet meer actueel. Het gaat er hier dus niet om er een lange gesprekstherapie van te maken en er over te praten. Bijvoorbeeld dat het toch niet zo erg is en dat er toch ergere dingen zijn en dat men het moet accepteren. Dit is voor het onderbewuste niet overtuigend. Alleen een daadwerkelijke oplossing van het conflict voert tot een volledige conflictoplossing (CL) waarbij alle sporen worden gewist.

Zo kunnen we ook de allergieën begrijpen. Een allergie is niets anders dan een conflict dat weer actief wordt met al zijn verschijnselen door belevendiging vanuit een spoor. Zo kan men dus ook bijvoorbeeld allergisch zijn voor zuiver water, de geur van rozen of andere, doorgaans aangename, gewaarwordingen.
alt
Het beeld is, dat men van een dergelijk "zij"-spoor altijd naar het "hoofd"-spoor (=conflict) wordt geleid. Vandaar de naam spoor.

Elke keer als men op een spoor stuit, dan wordt het oerconflict weer actief, zowel op organisch als op psychisch niveau. In de hersenen wordt de Hamerse Haard weer scherprandig als teken van de conflictactiviteit. Bij zo een recidief (heractivatie van een oude conflict) kunnen nieuwe sporen worden 'opgeslagen'. Vanaf dat moment reageert het conflict ook op deze nieuwe sporen. Zo gebeurt het dat men op den duur steeds allergischer wordt. In de klassieke geneeskunde noemt men dat kruisallergie.

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)