Schietschijf-configuratie van de Hamerse Haard in de hersenen en schietschijfconfiguratie van de orgaanhaard:
Vanaf het moment van het DHS zien we in het computertomogram van de hersenen in de tot het conflict behorende relais de schietschijf-configuratie met scherpe randen (in feite zijn het concentrische bollen).


Dezelfde schietschijf-configuratie zien we (ook vanaf het DHS) op onze CT, als enkele of meervoudige set, in het betreffende orgaan, in zoverre het gaat om een compact orgaan. Terwijl we de schietschijf-configuratie in de HH van de hersenen gedurende de hele duur van de conflict-activiteit steeds kunnen waarnemen op de scan, is de schietschijf-configuratie in het orgaan met voortschrijdende compacte tumor (lever, pancreas, longen) moeilijker of in het geheel niet meer te zien.
Bij de organen die necrose vertonen (bot, nieren, milt, lymfeknopen, ovaria en testikels), zijn de ringen na korte tijd ook niet meer te zien, omdat er dan een soort holle ruimte is, die met vloeistof is gevuld. Na de pcl-fase kunnen we evenwel bijvoorbeeld in het bot vaak weer de calleus- "ingevroren" schietschijfconfiguratie herkennen. In de hersenen toont de HH in de pcl-fase de typische oedemisering van de schietschijfringen, de totale HH zwelt op. De hieropvolgende opvulling met gliacellen, die de HH later met contrastmiddel wit laat verschijnen op de scan, verloopt blijkbaar conform de schietschijfringen. Dit kan men bij veel voorbeelden duidelijk herkennen.

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)