De conflictmassa is af te leiden uit het product van de conflict-intensiteit en conflict-duur (integraal = oppervlakte onder de curve van de conflict-actieve fase). De hoeveelheid opgebouwde conflictmassa is bepalend voor de duur en intensiteit van de genezingsfase, dus nadat het conflict is opgelost.


De conflictmassa die in de conflictactieve fase wordt opgebouwd, wordt in de genezingsfase weer afgebouwd.
Is er veel conflictmassa aanwezig, dan zal het genezingsproces ook zwaarder verlopen.

Dit mechanisme wordt in de natuur ook gebruikt om er voor te zorgen dat alleen de sterkste zich kan en mag voortplanten. Heeft iemand bijvoorbeeld een territoriumverliesconflict geleden die met een gemiddelde conflict-intensiteit meer dan negen maanden (of bij zeer sterke conflict-intensiteit meer dan zes maanden) heeft geduurd, dan verloopt de crisis in de genezingsfase, beter bekend als het hartinfarct, met alle waarschijnlijkheid dodelijk af.

Er is een fenomeen dat er voor zorgt, dat er amper conflictmassa wordt opgebouwd:

Dat is de schizofrene constellatie. Onder de schizofrene constellatie van de corticale grote hersenen (conflicten van de territoriumgebieden) kan een patiënt 15 jaar of langer aan beide zijdes actieve hangende conflicten hebben en overleeft hij/zij bij een oplossing van de conflicten bijvoorbeeld een kransslagader-hartinfarct.

Bij de door de oude hersenen gestuurde conflicten staat de conflictmassa in directe verhouding tot de grootte van de tumor. Uit de grootte van een tumor kan men direct de beschikbare massa of de massa die beschikbaar was van het conflict afleiden.

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)