Conflictolyse = Oplossing van het Biologisch Conflict.

Omslagpunt van de continu-sympathicotonie in de continu-vagotonie, dan wel van continu-dagritme in de continu-nachtritme of van stress-tonus in de rust-tonus.

Zodra het actieve conflict of de actieve conflictsituatie inhoudsloos wordt, schakelt het organisme van actieve fase over op de genezingsfase.

Als het kind bijvoorbeeld doordeweeks bij opa en oma is, omdat beide ouders werken en geen tijd voor het kind hebben, dan kan het kind een scheidingsconflict van de ouders leiden. Doordeweeks bij opa en oma is het dan conflictactief, gescheiden van de ouders, waardoor de huid van het kind droog en gevoelloos wordt. Als het kind dan in het weekeinde weer bij de ouders is, wordt het conflict inhoudsloos, want nu is het weer bij de ouders. Het actieve scheidingsconflict schakelt dan over op genezing en het kind krijgt een huiduitslag in de vorm van een rode huid of exceem.
Gaat het kind 's maandags weer naar opa en oma, dan wordt het weer actief en verdwijnen de klachten... tot het volgende weekeinde.

We spreken van een biologische oplossing van het conflict, als het conflict definitief is opgelost. De conflictsituatie kan dus niet meer voorkomen.

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)