Afdrukken

In principe is elke conflictieve situatie die zijn sporen in de psyche, hersenen en orgaan achterlaat, een Biologisch Conflict.

Het Biologisch Conflict veroorzaakt de start van een biologisch speciaalprogramma in het organisme. Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee.

De drie voorwaarden voor de inslag van een Biologisch Conflict zijn:

Alleen als alle drie voorwaarden op een bepaalde situatie van toepassing zijn, kan het als een Biologisch Conflict (DHS) in het organisme inslaan. Dit is vanaf de eerste hieropvolgende seconde waarneembaar op drie niveaus:

Ontbreekt één van deze voorwaarden, dan is het geen Biologisch Conflict en treedt er geen psychische en fysieke verandering op.

De Biologische Conflicten zijn alleen ontwikkelingshistorisch te begrijpen als archaïsche conflicten, die bij mens en dier in principe analoog zijn. Het dier ervaart de meeste van de Biologische Conflicten nog reëel, wij mensen vaak overdrachtelijk.

Dus voor een dier gaat het bij 'een brok', die het niet kan slikken of kan krijgen, werkelijk om voeding. Bij mensen kan 'een brok' ook een briefje van vijfhonderd euro, een erfenis of een bepaalde situatie zijn.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)
Gelezen: 33120