hamerGeboren in 1935, in Friesland (Duitsland) opgegroeid.
Op 18-jarige leeftijd deed hij eindexamen en begon een medische en theologie-studie in Tübingen, waar hij ook zijn latere vrouw Sigrid Oldenburg, een studente medicijnen, leerde kennen.
Toen hij 20 jaar was, slaagde hij voor het medische voorexamen; hij trouwde 1 jaar later in Erlangen en legde daar op 22 jarige leeftijd het theologische examen af.
De jonge familie kreeg als eerste een dochter en een zoon DIRK (die nog een grote rol zou spelen) en later nog 2 kinderen.
Op 24 jarige leeftijd slaagde Dr. Hamer voor het medische staatsexamen in Marburg. Twee jaar later ontving hij na zijn periode als assistent de approbatie als arts en de doctorsgraad.
Er volgden een aantal jaren aan de universiteitsklinieken van Tübingen en Heidelberg.
In 1972 deed dr. med. R.G. Hamer zijn specialisatie als internist. Hij werkte ook deeltijds in een maatschap met zijn vrouw dr. Sigrid Hamer.

Hij hield er altijd een bijzondere hobby op na: patenten uitvinden; b.v. het a-traumatisch snijdende Hamer-Scalpel voor plastische chirurgie, dat met een 20-voudige scherpte van een scheermes snijdt; een speciale botzaag, eveneens voor plastische chirurgie; of een zich steeds de lichaamscontouren automatisch aanpassende massage ligbank; alsook een apparaat voor transcutane serumdiagnose.
Het was de droom van Dr. Hamer om met de inkomsten die hij uit zijn patenten ontving een artsenpraktijk voor arme mensen in Zuid-Italië te beginnen, zonder geld voor consulten te vragen.

graf hamerKort voordat hij zijn droom kon verwezenlijken, op 18 Augustus 1978, 's morgens om 3.00 uur in de schemering, gebeurde er iets vreselijks:
Voor het eiland Cavallo wilde de doorgedraaide Italiaanse prins V.E. van Savoyen iemand neerschieten. Daarbij werd dr. Hamers zoon Dirk, die nietsvermoedend in een boot lag te slapen, levensgevaarlijk getroffen.

Bijna 4 maanden lang duurde de doodsstrijd van zijn zoon. Dag en nacht waakte hij als vader aan het bed van zijn zoon.

Op 7 december 1978 stierf Dirk in zijn armen.

Daardoor heeft hij, zoals hij 3 jaar later zou weten, een verliesconflict met een daardoor in werking getreden teelbal-kanker geleden. Later benoemde Dr. Hamer een dergelijk soort van schokbeleving het "Dirk-Hamer-Syndroom" (DHS), een Biologische Conflictshock, die ons totaal onverwachts "op het verkeerde been" zet.

Op 2 juli 2017 is Dr. Ryke Geerd Hamer overleden in Sandefjord Noorwegen. Sinds 2008 woonde hij daar als politiek vluchteling. In Europa (EU) liep een arrestatiebevel tegen hem wegens volksopruiing en hij voelde er niets voor om voor de derde keer de gevangenis in te gaan. Noorwegen had geen uitleveringsverdrag met de EU. Met zijn dood is een der grootste wetenschappers van onze geschiedenis heengegaan. Niet alleen heeft hij een ongelofelijke ontdekking gedaan, maar hij heeft deze ook logisch geordend en letterlijk met zijn leven verdedigd.

 Ryke Geerd Hamer ligt begraven op het Westfriedhof, am Klosterholz 20, 91056 in Erlangen.

Pin It
4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 97% (3 stemmen)