Periost conflict, botvlies (8 Rb li/re) , scheidingsconflict met iemand pijn bezorgen, of zelf pijn toegevoegd krijgen. Beide kan ook figuurlijk zijn. De periostpijn die men in de oplossingsfase voelt wordt ervaren als reumatische pijn, reuma (8 Rb li/re)

Een mooi voorbeeld is hierbij het hielspoor (8 Rb li/re). Pijn onder de hiel, pijn met lopen.Deze pijn is gelokaliseerd in het botvlies, de huid die om het bot zit. Als het conflict actief is merkt men het niet, dan is er geen waarneembare verandering aan het periost. Het probleem, de pijn ontstaat pas als het conflict is opgelost. Het periost is dan onder de hiel wat gezwollen, soms zelfs onder de hele voet.( Dit is alleen voor een ervaren therapeut of arts waarneembaar).

Bij een rechtshandige is de linker lichaamshelft de moeder/kind kant, of kind/moeder kant, voor een man, vader/kind kant, of kind(zoon)/moeder kant ). De rechter lichaamshelft is dan partner kant. De partner hoeft dan niet de intieme partner te zijn, kan ook een werkgever, broer, vader of zuster, etc. zijn. Het betreft in elk geval nooit de moeder of het eigen kind. Voor een linkshandige is het omgekeerd.

Na een echtscheiding, waarbij de vader om het weekend de twee kinderen ophaalt, zegt de zoon, die daarvoor graag bij papa leek te komen: “Pap, je hoeft me niet meer op te halen, ik vind het niks bij jou”. Dus totaal onverwacht trapt de zoon, zijn vader figuurlijk van zich af. Tien jaar lang heeft de vader na dit voorval met zijn toen twaalf jarige zoon geen klachten, totdat hij alle ellende die zijn zoon hem bezorgd (zoonlief is ondertussen op het criminele pad en heeft diverse keren in de gevangenis gezeten) zo spuugzat is dat hij er afstand van neemt. Zo in de trant van: “Hij doet maar, wat hij niet laten kan, ik lig er niet meer wakker van, hij is nu volwassen”. Toen de vader na jaren,met pijn in het hart, dit besluit nam, ging zijn rechterhiel pijn doen, want hij was linkshandig. Bij een linkshandige (in dit geval een man) is de rechter lichaamshelft, vader/kind kant. In de volksmand worden de beschreven klachten hielspoor genoemd.

Sinds twee jaar deed ook zijn linker hiel wat pijn, maar minder erg dan de rechter. De linker lichaamshelft is de partnerkant bij een linkshandige. Zijn vrouw had zich van hem laten scheiden, hij had dit dus gevoeld als dat de partner (zijn vrouw) hem van zich aftrapte, zo van:”Sodemieter jij maar op, ik heb een ander”, dit loste op toen zij twee jaar geleden overleed. Hij vond het toch wel erg dat het zó met haar was gegaan.

De figuurlijke trap die zijn zoon hem gaf vond hij erger dan het feit dat zijn vrouw hem van zich aftrapte. Vandaar dat de rechtvoet ook pijnlijker is dan de linker. Door het feit dat hij zijn zoon, als hij bij zijn dochter op bezoek gaat, daar nog regelmatig treft, blijft dit conflict ook steeds opnieuw geactiveerd. Na het bezoek is het conflict weer opgelost, omdat hij om de situatie rond zijn zoon niet meer wakker ligt. Aansluitend komt dan ook weer een oplossingsfase, met periost pijn (pijn onder de hiel). Dit wordt op die manier een chronische hielspoor.

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.