Lederhuid conflicten (1 Oa li/re):

Wratten (1 Oa li/re)

Kleine platte wratjes aan de binnenzijde van de bovenbenen. Meisje van drie jaar wordt door vriendinnetje min of meer gedwongen haar genitaliën aan haar te laten zien. Het jonge meisje vertelde later aan de moeder dat ze het heel onaangenaam had gevonden en zich schaamde om dat te doen. Ze voelde zich figuurlijk besmeurd, een schending van haar integriteit. Nadat het kind de situatie met haar moeder had besproken, gingen de wratjes min of meer ontsteken en waren daarna verdwenen.

Melanoom (1 Oa li/re)

Na veertig jaar verdwijnt een melanoom. Als tienjarig meisje verbrandt een vrouw van nu begin vijftig, de binnenkant van haar dijbeen aan een kachelpijp. Tijdens verstoppertje spelen vindt ze een mooie plek achter de kachel, maar moet daarbij over de kachelpijp stappen. Ze verbrand daarbij op een vreselijke manier de binnenzijde van haar dijbeen. Het been genas, maar er vormde zich een melanoom, een bruine verheven plek in de huid, van enkele centimeters doorsnede. In de loop van de jaren had de huisarts haar er al verschillende keren op geattendeerd, dat ze moest opletten dat het niet kwaadaardig werd en wilde er een stukje uitnemen om het te onderzoeken. Dat had ze altijd geweigerd. Toen deze vrouw in aanraking kwam met de Germaanse, ging ze nadenken over waarom ze op de binnenzijde van haar bovenbeen al vanaf haar jeugd een melanoom had. Op een bepaald moment schoot haar weer de brandwond aan haar bovenbeen te binnen, die ze met tien jaar had opgelopen. Ze wist zeker dat het melanoom daardoor was ontstaan en realiseerde zich eveneens, dat die situatie zich nooit meer zou kunnen herhalen. Een melanoom zorgt er namelijk voor dat een beschadiging aan de huid nooit meer op die pek kan plaats vinden, door een verdikking en versterking van de huid ter plekke. Het melanoom verdween spontaan, nadat deze vrouw er zich bewust van was geworden dat deze beschadiging, in haar geval verbranding nooit meer zou kunnen plaats vinden.

Steenpuist, bloedzweer (furunkel), negenoog (carbunkel)

Een vrouw van midden zestig vertelde, dat ze tot voor enkele jaren en vanaf dat ze getrouwd was met enige regelmaat last had gehad van steenpuisten en negenogen ter hoogte van boven/ binnenzijde dijbeen en soms in het genitaal gebied. In haar huwelijk was ze nooit echt gelukkig, ze had met 17 jaar moeten trouwen, omdat ze zwanger was. Haar echtgenoot had nooit rekening met haar gehouden, maar als getrouwde vrouw had ze wel altijd in bed zijn wensen ingewilligd. Vaak tegen haar zin in. De laatste jaren geeft ze niet meer toe aan zijn behoeftes en daarmee zijn ook de steenpuisten en negenogen verdwenen. De paringsdaad had zij heel vaak ervaren als een schending van haar vrouw zijn, er werd niet gevraagd naar haar behoeftes. Toen ze na de menopauze minder oestrogenen had, dus mannelijker en minder volgzaam was geworden, heeft ze definitief elke seksuele toenadering van haar echtgenoot afgeweerd. Daardoor ervoer zij ook schending meer van haar meest intieme plek en waren de steenpuisten en negenogen voorgoed verleden tijd.

Met boven genoemd verhaal wil niet gezegd zijn dat als er huid problemen zijn in het genitaal gebied, dit altijd met een huidige partner samenhangt. Het is heel goed mogelijk dat vroegere onaangename seksuele ervaringen in een latere intieme relatie toch nog sporen na laten. Zie hiervoor hoofdstuk “Sporen” in het boekje:”Een beknopte inleiding in de Germaanse Geneeskunde”

Eksteroog onder de linker voet bij een rechtshandige moeder (moeder-kind kant)

Bij de hiervoor beschreven zaak had de moeder nog een ander huid probleem en dat was,een enorm eksteroog onder de linker voet. Deze was ontstaan nadat ze brief van justitie in de brievenbus had gekregen om de voogdij over de kinderen te wijzigen. Ze was van plan, na alles wat ze had meegemaakt, met de kinderen naar het buitenland te vertrekken. Hiervan had haar ex-man lucht gekregen en probeerde er doormiddel van een voogdijrechtszaak een stokje voor te steken. Het eksteroog ontstond in de actieve fase van het conflict.

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.