Hartkloppingen en duizeligheid (3 Ra re)

De inhoud van het conflict is bij een rechtshandige vrouw na de menopauze een territorium verlies conflict. Een vrouw van 77 jaar heeft sinds een half jaar heel af en toe last van hartkloppingen en zoals ze het zelf noemt gelijktijdig duizelingen.

Uit het gesprek blijkt dat zij en haar echtgenoot toen zij dertig jaar was alle banden met haar familie hebben verbroken. Zij en haar man werden door haar familie als minderwaardig gezien en werden buiten gesloten. Haar man en zij hadden daarop besloten om alle contacten met de familie te verbreken.

Toen een half jaar geleden haar zuster stierf, was er na enkele weken een neef van haar die graag toch weer contact met zijn tante wilde. Zij had aan zijn vraag gehoor gegeven, waarop ze een hele middag met hem oude verhalen had opgehaald. Ze had het als plezierig ervaren.

Enkele weken later heeft ze voor de eerste keer hartkloppingen en een lichte absence, die ze zelf een duizeling noemt. Deze hartkloppingen heeft ze in het afgelopen half jaar nog twee maal gehad. Elke keer als ze zich in gedachten weer bezig hield met de familie had ze ongeveer twee weken later weer hartkloppingen.

Daar ze een therapeut wist die de Germaanse kende, werd haar al snel de oorzaak van haar klachten duidelijk. Ze heeft besloten het verleden te laten rusten en het gaat haar vanaf die tijd goed.

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.