Periost conflict, botvlies (8 Rb li/re) , scheidingsconflict met iemand pijn bezorgen, of zelf pijn toegevoegd krijgen. Beide kan ook figuurlijk zijn. De periostpijn die men in de oplossingsfase voelt wordt ervaren als reumatische pijn, reuma (8 Rb li/re)
Een mooi voorbeeld is hierbij het hielspoor (8 Rb li/re). Pijn onder de hiel, pijn met lopen.Deze pijn is gelokaliseerd in het botvlies, de huid die om het bot zit. Als het conflict actief is merkt men het niet, dan is er geen waarneembare verandering aan het periost. Het probleem, de pijn ontstaat pas als het conflict is opgelost. Het periost is dan onder de hiel wat gezwollen, soms zelfs onder de hele voet.( Dit is alleen voor een ervaren therapeut of arts waarneembaar).
Bij een rechtshandige is de linker lichaamshelft de moeder/kind kant, of kind/moeder kant, voor een man, vader/kind kant, of kind(zoon)/moeder kant ). De rechter lichaamshelft is dan partner kant. De partner hoeft dan niet de intieme partner te zijn, kan ook een werkgever, broer, vader of zuster, etc. zijn. Het betreft in elk geval nooit de moeder of het eigen kind. Voor een linkshandige is het omgekeerd.
- Gelezen: 15218
Lederhuid conflicten (1 Oa li/re):
Wratten (1 Oa li/re)
Kleine platte wratjes aan de binnenzijde van de bovenbenen. Meisje van drie jaar wordt door vriendinnetje min of meer gedwongen haar genitaliën aan haar te laten zien. Het jonge meisje vertelde later aan de moeder dat ze het heel onaangenaam had gevonden en zich schaamde om dat te doen. Ze voelde zich figuurlijk besmeurd, een schending van haar integriteit. Nadat het kind de situatie met haar moeder had besproken, gingen de wratjes min of meer ontsteken en waren daarna verdwenen.
Melanoom (1 Oa li/re)
- Gelezen: 12307
Jeuk, scheidingsconlict aan de huid (10 Ra li/re):
Vrouw voelt zich afgewezen door haar man. Haar man wijst haar af op seksueel gebied. Geen seks, geen omarming, hij is impotent en daar valt verder niet over te praten.
Ze kreeg jeuk, dan hier, dan daar op het lichaam, met wat lichte rode zwellingen, nadat zij voor zichzelf besloten had de situatie maar te accepteren. Jeuk is een verschijnsel in de oplossingsfase van een conflict, waarbij men zich van een geliefd persoon gescheiden voelt.
- Gelezen: 24624
Periost conflict, botvlies (8 Rb re en li), scheidingsconflict met iemand pijn bezorgen, of zelf pijn toegevoegd krijgen. Beide kan ook figuurlijk zijn.
De periostpijn die men in de oplossingsfase voelt wordt ervaren als reumatische pijn, reuma (8 Rb li/re)
Een mooi voorbeeld is hierbij het hielspoor (8 Rb li/re). Pijn onder de hiel, pijn met lopen. Deze pijn is gelokaliseerd in het botvlies, de huid die om het bot zit. Als het conflict actief is merkt men het niet, dan is er geen waarneembare verandering aan het periost. Het probleem is dat de pijn pas ontstaat als het conflict is opgelost. Het periost is dan onder de hiel wat gezwollen, soms zelfs onder de hele voet.( Dit is alleen voor een ervaren therapeut of arts waarneembaar).
Bij een rechtshandige is de linker lichaamshelft de moeder/kind kant, of kind/moeder kant, voor een man, vader/kind kant, of kind(zoon)/moeder kant). De rechter lichaamshelft is dan de partnerzijde. De partner hoeft dan niet de intieme partner te zijn, maar kan ook een werkgever, broer, vader of zuster, etc. zijn. Het betreft in elk geval nooit de moeder of het eigen kind. Voor een linkshandige is het omgekeerd.
- Gelezen: 16373
Melanoom (1 Oa li/re)
Na veertig jaar verdwijnt een melanoom. Als tienjarig meisje verbrandt een vrouw van nu begin vijftig, de binnenkant van haar dijbeen aan een kachelpijp. Tijdens verstoppertje spelen vindt ze een mooie plek achter de kachel, maar moet daarbij over de kachelpijp stappen. Ze verbrandt daarbij op een vreselijke manier de binnenzijde van haar dijbeen. Het been genas, maar er vormde zich een melanoom, een bruine verheven plek in de huid, van enkele centimeters doorsnede. In de loop der jaren had de huisarts haar er al verschillende keren op geattendeerd, dat ze moest opletten dat het niet kwaadaardig werd en wilde er een stukje uitnemen om het te onderzoeken. Dat had ze altijd geweigerd.
Toen deze vrouw in aanraking kwam met de GNM, ging ze nadenken over waarom ze op de binnenzijde van haar bovenbeen al vanaf haar jeugd een melanoom had. Op een bepaald moment schoot haar weer de brandwond aan haar bovenbeen te binnen, die ze met tien jaar had opgelopen. Ze wist zeker dat het melanoom daardoor was ontstaan en realiseerde zich eveneens, dat die situatie zich nooit meer zou kunnen herhalen. Een melanoom zorgt namelijk voor een verdikking en versterking van de huid ter plekke, zodat er een betere bescherming is. Het melanoom verdween spontaan, nadat deze vrouw er zich bewust van was geworden dat deze beschadiging, in haar geval verbranding nooit meer zou kunnen plaats vinden.
- Gelezen: 11704