Borst met kiembladindeling
Melkklieren (mesoderm, kleine hersenen-gestuurd)
ca-fase: medische adenoïde mamma-carcinoom (mamma-adenoïde-ca), zogenaamde borstkanker.
Compacte knopen, die des te groter zijn, des te langer het conflict heeft geduurd. Volgt de conflict-oplossing, dan stopt de kankergroei.
pcl-fase:twee mogelijkheden:

  1. de knoop kapselt zich in en blijft bestaan (onbiologische genezing).
  2. de knoop verkaast tuberculeus (door mycobacteriën) onder de gesloten, intacte huid, krijgt wat oedeem, doet pijn in de eindfase van de genezing. Achter blijft een caverne, een holle ruimte in het binnenste van de borst (biologische genezing).
    De zwelling van de borst en ook de productie van het waterige secreet kan nog worden versterkt, indien gelijktijdig een verzamelbuiscarcinoom met vluchtelings- of bestaansconflict aanwezig is (= syndroom).

Melkgangen (ectoderm, cortex-gestuurd)
ca-fase: Melkgang-ulcera. Gelijktijdig is er een sensorische verlamming, die tot op de buitenste huid van de borst of tepel kan reiken. Dan heeft de patiënte daar geen gevoel meer, de huid is op deze plaats verdoofd.
pcl-fase: zwelling van de melkgang-slijmvlies in het gebied van de ulcera. Gelijktijdig keert weer de sensibiliteit terug, wat zeer onaangenaam is, zodat men van een overgevoeligheid kan spreken (hyperesthesie). Ook hier: complicatie bij gelijktijdig voorkomend syndroom.
De sensibiliteit van de melkgangen bij het SBS volgt het "buitenste huidschema".

Coriumhuid: 1 Oa li/re
Epidermis: 10 Ra li/re
Melkklieren: 3 Oa li/re
Melkgangen: 14 Ra li/re
Ribben: 7 Ob li/re
Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)