Buikvlies-ca, linker en rechter zijde

6 Oa li/re kleine hersenen = middelste kiemblad = mesoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: tumorgroei
Buikvlies-ca (peritoneaal-ca), linker en rechter lichaamszijde. Van hersenen tot orgaan gekruist.
We onderscheiden het pariëtale peritoneum (dat de lichaamsholte bekleedt) en het viscerale peritoneum (dat elk orgaan omhult). Daarnaast zijn er nog de retroperitoneale organen, bijvoorbeeld de nieren en de alvleesklier.
Inh Biologische conflictinhoud
Aanval tegen de buikholte. Bijvoorbeeld: "U heeft een levertumor!" of "... een darmtumor, daarvoor moeten we de buik openen!"
Voor de integriteit van de buikholte. Het kan ook in overdrachtelijke zin zijn, bijvoorbeeld een kwaad woord of een belediging als slag of stoot in de buik, als een verwonding ervaren.
HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen
Hamerse Haard in het middelste, zijdelingse gebied van de kleine hersenen, linker en rechter zijde. Van hersenen tot orgaan gekruist. Peritoneum en pleura liggen in de kleine hersenen op dezelfde plaats en waren vroeger ook één orgaan, voordat het diafragma als "tussenlaag" getrokken werd.
Zin Biologische zin (in de ca-fase)
Verdikking van het buikvlies (peritoneum), om een verwachte steek of slag te kunnen verhinderen; ook mentaal: "U heeft een kanker, daar moeten we direct opereren!"
CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: tumorgroei
Na DHS, groei van klein- of grootknopige compacte mesotheliomen, al naar gelang, of de betreffende zich "in het geheel" aangevallen voelt of op een bepaalde plaats.
De lichaamszijde waar het mesothelioom zich bevindt, wordt niet bepaalt door een eventueel aanwezige tumor, maar enkel daarmee, waar de patiënt de aanval heeft ervaren.
PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (tbc-tumor-afbouwfase)
Ascites. De mesotheliomen worden verkazend necrotiserend afgebouwd (biologische genezing) of ingekapseld (onbiologische genezing) of beide. De ascites heeft de zin, dat bij dit proces de darmen niet vergroeien en een ileus wordt vermeden. De darm "drijft" in de ascites.
Opgelet: indien mogelijk, niet puncteren. De ascites (peritoneaal-uitstorting) merkt men des te dramatischer, als er gelijktijdig een actief vluchtelingsconflict loopt (=syndroom).
Na afgelopen tbc vinden we vaak de gebruikelijke kalk-afzettingen.
De nieren zijn retroperitoneaal. Maar het voor de nieren liggende peritoneum schijnt ook een rugzijdige mesothel-laag (in geval van tumor, mesothelioom) te hebben. Therapeutisch is het daarom aan te bevelen, om het vluchtelingsconflict op te lossen. Want daarmee reduceert de ascites zich tot op de helft of nog meer (syndroom). Met betrekking tot transsudatieve ascites, zie onder genezing van bot-oseolyse = leukemie, in dit geval met actieve vluchtelingsconflict = jicht. Het retroperitoneum (de achterzijde van het peritoneum kan een nierascites vormen. De nier "drijft" dan in de ascites, ingebed in een zeer sterk vloeistofhoudend weefsel, het nierbed, dat met ascitesvloeistof is volgezogen (zie ook kalkafzetting na afgelopen peritoneale tbc in het nierbed).
Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.