Borstvlies-ca, linker en rechter zijde

5 Oa li/re kleine hersenen = middelste kiemblad = mesoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: tumorgroei
Borstvlies-ca (pleura-ca), linker en rechter pleura.
We onderscheiden een pariëtale pleura (bekleding van de thoraxruimte, het ribbenvlies) en een viscerale pleura (de omhulling van de longvleugels).
Inh Biologische conflictinhoud
Conflict van de aanval tegen de borstholte. Bijvoorbeeld: "U heeft een longtumor, die moet geopereerd worden." of: chirurg: "we moeten uw borstkas openmaken, om erbij te komen."
Mogelijk is zowel een reële aanval (stoot of steek), als ook een aanval, die dreigt of die men zich voorstelt, bijvoorbeeld een operatie.
HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen
Hamerse Haard in het middelste zijdelingse bereik van de kleine hersenen, links en rechts. Van hersenen tot orgaan gekruist. Pleura en peritoneum liggen in de kleine hersenen op dezelfde plaats en kunnen slecht van elkaar worden onderscheden.
Zin Biologische zin (in de ca-fase)
Verdikking van het borstvlies (pleura), om een te verwachten steek of slag te verhinderen; ook mentaal: "U heeft een longtumor!"
CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: tumorgroei
De compacte mesotheliomen van de pleura kunnen oppervlakkig groeien of enkele, compacte, grote tumoren maken, naar gelang hoe de aanval wordt ervaren. Ziet de patiënt bijvoorbeeld tijdens het DHS een röntgenbeeld van de longen en ziet links een "tumor", dan lijdt hij het mesothelioom en de latere pleura-uitstorting links, alhoewel de tumor (bv. bronchiaal-ca) in werkelijkheid rechts gelegen was (De afbeelding is gespiegeld).
PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (tbc-tumor-afbouwfase)
Pleura-uitstorting als teken van de genezing. De ademhalingsmoeilijkheden treden enkel bij een grote pleura-uitstorting op, deels door de uitstorting zelf, deels door het hersenoedeem. De pleura-uitstorting merkt men des te dramatischer, als er gelijktijdig een actief vluchtelingsconflict bestaat (syndroom).
De meeste pleura-uitstortingen, zowel exsudatief als transsudatief zonder "syndroom" worden klinisch amper vastgesteld. Dit is in het bijzonder van toepassing bij de transsudatieve pleura-uitstorting met syndroom, dat als "jicht" benoemd zou moeten worden (zie onder genezingsfase van de bot-osteolyse of leukemie).
Na afgelopen tbc vinden we vaak de gewoonlijke kalkafzettingen.
Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.