Hartzak-ca, pericard-ca

4 Oa li/re kleine hersenen = middelste kiemblad = mesoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: tumorgroei
Hartzak-ca (pericard-ca), linker en rechter pericard.
Inh Biologische conflictinhoud
Conflict van de aanval tegen het hart, bv. slag, messteek. Ook psychisch associeerbaar: "U bent hartpatiënt!" of het subjectieve gewaarworden: "ik ben hartpatiënt", bij angina pectoris, hartinfarct, tachycardie, enz.
HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen
Hamerse Haard in het midden van de kleine hersenen.
Zin Biologische zin (in de ca-fase)
Verdikking van de hartzak, om een DHS of een gevaar voor de hartzak (steek of slag) te vermijden; ook mentaal: "Je bent hartpatiënt."
CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: tumorgroei
Mesothelioom van het pericard, deels vlakgroeiend, deels grotere compacte tumoren (zelden). Het pericard-mesothelioom zou men als zogenaamde metastase aanzien, als men het tenminste zou ontdekken. Zeer veel hartinfarcten zijn gelijktijdig een DHS voor een pericard-mesothelioom.
PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (tbc-tumor-afbouwfase)
Zo onbekend als het pericard-mesothelioom was, zo onbekend was vroeger de oorzaak van de pericard-uitstorting, bijna altijd foutief vastgesteld als hart-insufficiëntie. Dit is gewoonlijk weer een conflict-recidief voor een nieuw pericard-mesothelioom. Het pericard is soms in het midden gescheiden. Als gevolg kan men ook een rechter en een linker pericard-uitstorting hebben. Als de hartzak niet gescheiden is, ontstaat circulaire hartzak-uitstorting of pericard-tamponade.
De hartzak-tamponade is een van de meest voorkomende (iatrogene) doodsoorzaken.
Na afgelopen tbc vinden we vaak de gebruikelijke kalk-afzettingen. We onderscheiden een exsudatieve pericard-uitstorting of pericarditis-uitstorting, die hier ter discussie staat. Daarnaast is er nog (zie onder genezing van bot-osteolyse van de ribben of het sternum) de zogenoemde transsudatieve pericard-uitstorting, die door het periost zowel door de pleura als ook in de hartzak kan doorzweten (transsudatief).
De hartzak-uitstorting merkt men des te dramatischer, als er gelijktijdig een actief vluchtelingsconflict bestaat (=syndroom).
Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.