Neurofibroom, of beter periferische glioom

2 Oa li/re kleine hersenen = middelste kiemblad = mesoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: tumorgroei
Neurofibroom of beter periferisch glioom (uitzondering!)
Deze woekering van de zenuwschede stelt een soort sluis voor, waarmee de sensorische prikkelbaarheid van de periferie wordt geblokkeerd, daarmee ze niet in de hersenen kan aankomen. Sensibiliteitsverlies. De histologie van het glioom is op zich mesodermaal, maar het verhoudt zich als een oude-hersenen-gestuurd weefsel. De functie is echter half ectodermaal ingericht: daarom zijn eigenlijk deze neurofibromen combinatie-fenomenen.
Inh Biologische conflictinhoud
Aanrakingsconflict. De aanraking wordt als onaangenaam ervaren en is ongewenst. Tegendeel van het scheidingsconflict, maar aan hetzelfde orgaan. De sensibele prikkeling (diepe kleine-hersenen-sensibiliteit) wordt weliswaar als voorheen geregistreerd, maar wordt niet doorgegeven, als het ware van de neurofibromen onderdrukt.
Pijnconflict: het meest intensieve aanrakingsconflict is het pijnconflict. Bij een pijnaanval (bv. stoot tegen het hoofd) kan het organisme de perifere sensibiliteit "afschakelen". De pijn is ogenblikkelijk weg, de sensibiliteit echter ook.
HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen
Hamerse Haard in het dorsale en laterale corium-kleine-hersenen-relais, links en rechts (van hersenen tot orgaan gekruist).
Zin Biologische zin (in de ca-fase)
Een sensorische informatie af te blokken.
CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: tumorgroei
Uitzondering: neurofibromen groeien in de ca-fase. Dit verloop is direct in meerdere opzichten een uitzondering.
Want (mesodermale) bindweefsel groeit normaal gesproken alleen in de genezingsfase. De neurofibromen en het gliacel zijn verwante weefsels, maar ze verhouden zich anders. Neurofibromen groeien in de ca-fase en glia-opvullingen vermeerderen zich in de pcl-fase.
Tot op heden zijn er een groot aantal van hypothesen uit welk weefsel gliacel eigenlijk ontstaat (leukocyten, monocyten, lymfocyten, bindweefsel, enz.).
Maar het speelt zich hier af aan zenuwen en daar is er zoals bekend niets anders als woekering van gliacel.
De sensibiliteit kan gedeeltelijk of geheel zijn uitgeschakeld (anesthesie), alhoewel de opnameverzorging voor huidprikkels naar de hersenen alleen is afgevlakt maar in principe niet gestoord is.
Bijzonderheid:
Pijnconflict vaak bij botpijn-aanvallen. Reden: Opzetting van de met grote-hersenen-sensibiliteit verzorgde bothuid (periost). Zin van de botpijn: stil houden.
PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (tbc-tumor-afbouwfase)
Na oplossing van het conflict zijn er meerdere mogelijkheden:
  1. De neurofibromen blijven en storen verder niet het welbevinden;
  2. De neurofibromen kunnen van bacteriën etterig worden afgebouwd (talgig-vloeibaar). De talg-retentie-cysten kunnen dan geheel (met kapsel) chirurgisch worden verwijderd.
De sensibiliteit wordt direct na de conflictoplossing (CL) in het begin in de vorm van hypersensibiliteit, later als normo-sensibiliteit hersteld.
De zogenaamde talg-retentie-cysten aan het hoofd zijn verkaasde neurofibromen (tbc en bacteriën).
Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.