Middenoor-ca, rechter zijde.

4 Ga re hersenstam = binnenste kiemblad = endoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: tumorgroei
Middenoor-ca, rechter zijde.
Inh Biologische conflictinhoud

Conflict, een hoorbrok niet te pakken te kunnen krijgen, in het bijzonder een informatie niet mee te krijgen. Het conflict stamt nog uit de embryologische oudheid, toen het enkel een "muil" uit middenoor en mond gaf.
Bijvoorbeeld: Een kind krijgt een speelgoed, die het zich sterk heeft gewenst, niet te pakken of geschenkt.

HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen
Hamerse Haard in de hersenstam (pons), rechts dorsaal (kern van de Nervus stato-acusticus).
Zin Biologische zin (in de ca-fase)

Tijdens de celtoename van het resorptieve type wordt het archaïsche horen als het ware verbeterd, doordat meer akoestische informatie door het archaïsche gehoor-orgaan kan worden opgenomen.

CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: tumorgroei

Het vlakgroeiende adeno-ca van de resorptieve kwaliteit groeit slecht gering in het middenoor en trommelholte. De betreffende cellen zijn blijkbaar de archaïsche gehoorcellen.
Het middenoor kan door accessieve groei van de tumor meer en meer gevuld of opgevuld worden, ook als de tumor slechts van het resorptieve type is (hoorbrok resorberen).

PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (tbc-tumor-afbouwfase)

Etterige Otitis media. Tuberculeus verkazend necrotiserende afbouw van de toegenomen cellen door schimmels of schimmelbacteriën (tbc), meestal met perforatie van het trommelvlies (lopend oor).
De genezing heeft de zin, de akoestische informatie weer op tot het nominale te reduceren, omdat de akoestische brok opgenomen is en het conflict daarmee was opgelost.
De vroegere vermeende botgeleiding (stemvork aan de trommelholte) was vermoedelijk voor het grootste deel een functie van de oude darmcellen van het middenoor met inbegrip van de trommelholte.
De otosclerose onstaat vermoedelijk door verkalkende immobilisering van het gewricht van het hoorbotje door tuberculeuze verkalking.

 

 

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.