Oude hersenen

De oude hersenen zijn het oudste gedeelte van onze hersenen.

Ze zijn opgebouwd uit de hersenstam, tussenhersenen en kleine hersenen.

Ze hebben de volgende gemeenschappelijke kenmerken:

  • Celtoename in de conflictactieve fase;
  • Tuberculeuze afbouw van de tumor met behulp van mycobacteriën en schimmelbacteriën;
  • Darmweefsel (adeno) of op darm lijkend weefsel (adenoïde).

Subcategorieën

De hersenstam is het oudste gedeelte van onze hersenen, behoort ontogenetisch tot het endoderm (gele groep) en stuurt de organen en orgaandelen van het binnenste kiemblad.

Dit omvat het gehele maag-darm-kanaal, met uitzondering van die delen, die van buitenaf met plaveiselepitheel uit de rode groep (ectoderm) zijn bekleed.

Ook de organen en orgaandelen, die destijds uit de darmcellen zijn opgebouwd, worden nog vanuit de hersenstam gestuurd. Dit zijn bijvoorbeeld delen van de ogen, de oren, de traanklieren, de schildklier, de longen, baarmoederlichaam, prostaat en eileiders.

In de hersenstam speelt de links- of rechtshandigheid geen rol. De organen zijn tot de hersenen niet gekruist. Gekruist wil zeggen, rechter hersenhelft stuurt linker lichaamshelft en omgekeerd.
In een vroegtijdig stadium van het embryo is nog de archaïsche vorm van het ringdiertje herkenbaar. Later in de ontwikkeling breekt de ring open en vormt zich de anus. Deze ontwikkeling is er verantwoordelijk voor dat het darmweefsel van de linker helft van het hoofd een uitgaande brok-conflictinhoud heeft.
Het begin en einde van het maag-darm-kanaal bevindt zich onder in het middel (muil) en verloopt tegen de klok in.
Voor het spijsverteringskanaal geldt als algemene conflictinhoud een voedingsbrok niet te krijgen of er niet vanaf te kunnen komen.
 


Ingaande tract van het spijsverteringskanaal. De brok wordt verteerd. Algemene conflictinhoud: een brok (situatie of voorwerp) niet krijgen, op kunnen nemen of verteren.

Locatie van de oer-voortplantingsorganen en nieren.

Uitgaande tract van het spijsverteringskanaal. Hier kan of wil men de brok (situatie of voorwerp) niet loslaten.


 

De middenhersenen vormen het gebied boven de hersenstam en onder de grote hersenen.

Ze hebben een afwijkend verloop en zijn daarom apart vermeld (Gele groep - Oranje gestreept).

Deze groep heeft in de conflictactieve fase een celtoename, maar in de genezingsfase geen afbouw door microben, ongeacht of ze aanwezig zijn of niet.

Dit vormt een blijvende versterking, in dit geval van spierweefsel.

Hersen - Orgaan relatie verloopt niet-gekruist.

Vanaf de kleine hersenen geldt de parigheid van de organen. Dit houdt in dat er wordt gedifferentieerd in linker en rechter lichaamshelft, dat de handigheid van toepassing is en dat de verbinding van hersenhelft tot orgaan gekruist verloopt.

Algemene conflictinhoud is integriteit en bezoedeling.

Ook al lijken de organen van de kleine hersenen niet parig, ze zijn het wel.