De witte stof is de massa in de grote hersenen, omsloten door de hersenschors, de cortex.

De organen die vanuit de witte stof van de grote hersenen worden gestuurd noemen we de "luxegroep".
De luxe bestaat daaruit, dat het organisme een latere functieverbetering van het orgaan met een voorafgaande tijdelijke functievermindering betaalt. Het bot vertoont bijvoorbeeld osteoporose tijdens de actieve fase. Uiteindelijk is aan het einde van de genezingsfase meer callus = bot aanwezig als voorheen. Het bot is dus versterkt en meestal verdikt in vergelijking met voorheen.
Vergelijkbare processen vinden we bij de eierstokken (eierstokcyste), maar ook bij de lymfeknopen en de dwarsgestreepte spieren. We staan voor een wonderwerk van de natuur. Want de organen van de luxegroep hebben ook hun biologische zin aan het einde van de genezingsfase. Tot dat punt neemt het organisme het verhoogde risico op de koop toe.
Bijvoorbeeld verminderde belastbaarheid van de botten door osteoporose, verminderde hormoonproductie door eierstoknecrose of verminderde urineproductie van de nieren of een verminderde spierfunctie, om er later een versterking van de orgaanfunctie voor terug te krijgen.

Histologische formatie:
Mesoderm van de grote hersenen: witte stof van de grote hersenen.
De grote hersenen gestuurde mesodermale organen vertonen in de conflict-actieve fase necrose, botontkalking (osteoporose), dystrofie en een wederopbouw of cystenvorming in de genezingsfase.

Microben: bacteriën
De bacteriën vermeerderen zich uitsluitend in de pcl-fase.

De links- of rechtshandigheid van iemand is bepalend voor de hersenzijde waar het conflict inslaat (zie handigheid).

De algemene conflictinhoud is de eigenwaarde-inbreuk.

 

 

 

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.