Nierparenchym-necrose, linker en rechter zijde

17 Ob li/re witte stof = middelste kiemblad = mesoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: necrose

Nierparenchym-necrose (glomeruli-parenchym-necrose). Uitzondering: Van hersenen tot orgaan niet gekruist.

Inh Biologische conflictinhoud

Conflict, dat met water of vloeistof te maken heeft.
Bijvoorbeeld: iemand is bijna verdronken, waterleidingbreuk, de hele woning staat onder water.

HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen

Hamerse Haard in de overgang van de middenhersenen tot de occipitale witte stof. Uitzondering: van hersenen tot orgaan niet gekruist.

CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: necrose

In de ca-fase de vorming van een of meerdere begrensde parenchym-necrosen + compensatorische hypertonie (om de urineproductie zeker te stellen).

PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (heropbouw van het weefsel)

Niercyste(n) (Wilms), aanvankelijk vloeibaar, later met voortgaande induratie (nefroblastoom), dat van de oorspronkelijke necrose uitgaat en na losmaking van alle organen (na 9 maanden) enkel met een streng in het bereik van de vroegere necrose aan de nier blijft vastgegroeid. Alle vaten (arterie, veneuze ader, primitieve urineleider) monden in het gat uit. De van het nefroblastoom geproduceerde urine wordt in de voormalige necrose (gat) afgegeven en moet dan nog de verzamelbuizen passeren. Normalisering van de verhoogd gewezen bloeddruk (hypertonie).
Bij syndroom: sterk met vloeistof opgepompte niercyste, die later, als ze niet direct in het begin springt, slechts gedeeltelijk indureert.

Zin Biologische zin (aan het einde van de genezingsfase!)

Versterking van de urine-uitscheiding.

 

Bloeddruk-verhoging = hypertonie De verhoging van de bloeddruk gebeurt secundair, dat wil zeggen, door de vorming van de necrose in het nierparenchym. Paradoxalerwijze wordt namelijk bij verwijdering van de nier de bloeddruk tijdelijk genormaliseerd (alhoewel nog maar de helft - één nier - van het totale parenchym aanwezig is). Eerst na enige tijd, als de necrose door het voortbestaan van het conflict in de overige nier is gevormd, stijgt daarmee successief ook weer de bloeddruk.

Het parenchym reageert van hersenen tot orgaan niet gekruist en is niet links- of rechtshandig gerelateerd, maar reageert in dit opzicht als de hersenstam. In het andere opzicht reageert het als alle andere organen die door de witte stof van de grote hersenen worden gestuurd ("luxegroep").

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.