Ovarium-necrose, linker en rechter eierstokken

15 Ob li/re witte stof = middelste kiemblad = mesoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: necrose
interstitiel in de ca-fase. Linker en rechter eierstok. Ovariumcyste zie pcl-fase. Van hersenen tot orgaan gekruist.
Inh Biologische conflictinhoud
  1. Verliesconflict (kind, echtgenoot, ouders, vrienden, dier) door dood of weggaan.
  2. Lelijk, half-genitaal conflict met een man (ook met zeer masculine vrouw).
HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen
Hamerse Haard in de occipitaal-basale witte stof links en rechts, in de directe nabijheid tot de middenhersenen. Van hersenen tot orgaan gekruist.
CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: necrose
Necrose in de conflictactieve fase worden normaal gesproken niet opgemerkt, als niet toevallig een verkleind ovarium onder de microscoop van een histoloog komt. De necrosen veroorzaken een vermindering van de productie van oestrogeen en veroorzaken onder omstandigheden een onregelmatigheid van de menstruatie, anovulatorische afgebroken bloeding of een amenorroe. In tegenstelling tot de cerebrale indirect hormoonbepaalde amenorroe bij het seksuele conflict in het baarmoederhals-relais van de linker grote hersenen-hemisfeer, kunnen we hierbij natuurlijk eveneens bij aanwezige HH in de witte stof van een direct hormonale amenorroe spreken (celafname van de interstitiële oestrogeen-producerende cellen).
PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (heropbouw van het weefsel)
In de pcl-fase worden, net als bij de andere mesodermale grote hersenen gestuurde organen, de necrosen weer opgevuld en, omdat er bijna geen kapsel van het ovarium is, ovariumcysten van uiteenlopend grootte gevormd, die in het begin vloeibaar zijn, maar later indureren en daarmee met hormoonproducerende mesodermaal weefsel worden opgevuld.
Deze ovariumcysten, in verdere verloop oestrogeenvormende mesodermaal-indurerende cysten, werden tot nu toe ten onrechte "eierstokkanker" genoemd, zelfs "snelgroeiende eierstokkanker", omdat de oestrogeenvormende mesodermale cellen zich in de aanvankelijk vloeibare cyste hadden vermeerderd.
Zin Biologische zin (aan het einde van de genezingsfase!)
Verhoging van de oestrogeen-productie.
  1. de vrouw ziet er jonger uit;
  2. verbeterde eisprong en de vrouw wordt dan sneller zwanger.
 
  Aan het begin van de genezingsfase is de ovariumcyste overal aan de omliggende organen vastgegroeid, wat onterecht als "invasieve groei" werd vastgesteld. Dat was in principe enkel daarop terug te voeren, dat de grote cysten zich uit de omgeving van bloed moesten voorzien. Zodra de eigen bloedverzorging (ovariumcyste-arteriën en veneuze aderen) zeker gesteld waren, maakten de aanhechtingen zich vanzelf weer los.
De cyste vormde een vast, stevig kapsel, zodat men ze operatief makkelijk kan verwijderen, als ze mechanisch stoort. De indureerde cyste produceert seksueel hormoon. Een bijzonder interessante verschijning zijn de volgens het studieboek steeds oestrogeen producerende endometriosen, die men tot nu toe niet kon verklaren.
Zij resulteren uit een gesprongen eierstokcyste, die de tot dan al gegroeide vaste aandelen in de buikholte vrijlaten. Daar groeien ze door, zoals we ons vroeger de "metastasen" hebben voorgesteld. Daar vormen ze nieuwe, kleine eierstokcysten op basis van de bij hun ingebouwde 9 maanden durende celdelingstuwing en produceren dan, zoals gezegd, oestrogeen (springen van de ovariumcysten vaak bij syndroom).
Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.