Miltnecrose

10 Ob re witte stof = middelste kiemblad = mesoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: necrose

Miltnecrose, gaten in de milt, in de pcl-fase splenomegalie. Milt = een grote lymfeknoop aan de linker lichaamzijde. Na splenecktomie (verwijdering van de milt) wordt een in de buurt liggende paraortale lymfeknoop tot milt met alle functies (thrombocytenopslag) van de vroegere milt.

Inh Biologische conflictinhoud

Eigenwaard-inbreuk, die met "bloed" is geassocieerd: bijvoorbeeld: niet in staat te vechten door bloedende, grote wond. Verbloedings- en verwondingsconflict, ook bloedtransfusieconflict, bloedkanker-diagnose-conflict. In onze hersenen kunnen we bloedtransfusies niet van bloedingen onderscheiden.

HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen

Hamerse Haard in de witte stof rechts parietobasaal, op de plaats, waar de milt als lymfeknoop haar normale plaats heeft.

CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: necrose

De milt is eigenlijk een lymfeknoop, maar een speciale. in de ca-fase: miltnecrose en thrombocytopenie. Ogenblikkelijk met het DHS, dat in de natuur meestal gelijk staat aan een zware, bloedende wond, "schieten" de thrombocyten "in de kelder", ze verdwijnen uit de perifere bloedbaan.
De biologische zin is de vermijding van thrombus-emboliën (bloedstolsel-emboliën) in de bloedvaten!

PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (heropbouw van het weefsel)

Zodra de wond enigszins genezen is, stijgen de thrombocyten weer spontaan! In de ca-fase zijn thrombocyten-transfusies zinloos, in de pcl-fase overbodig. Bovendien: bij mensen kunnen ook bloedtransfusies of de diagnose "bloedkanker" tot een DHS leiden, omdat een bloedtransfusie met een bloeding wordt geassocieerd.
De milt vult de necrose weer op en zwelt sterk op: splenomegalie = goed teken! (Alleen bij zware en lange bloed-conflicten zou een operatie al voor de te verwachten massieve splenomegalie kunnen worden overwogen.

Zin Biologische zin (aan het einde van de genezingsfase!)

De biologische zin is hier zowel aan het einde van de genezingsfase de vergrootte milt, als ook - als uitzondering - het biologisch zinvolle thrombocytopenie-mechanisme in de periferie, in de ca-fase. Vergelijkbaar heeft ook bij het vloeistofconflict de verhoogde bloeddruk in de ca-fase zijn biologische zin.

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.