Afdrukken

cortex velden zijaanzicht tekst 600

Het myocard (dwarsgestreepte spieren van het hart) vormt daarbij geen uitzondering, net zoals de dwarsgestreepte spieren van de kleine curvator (maag), de bulbus (twaalfvingerige darm) of de omgevende dwarsgestreepte bloedvatspieren en de afstammelingen van de kieuwbogen zoals de coronaire aders en slagaders, de arcus van de aorta en de carotis arteriën (halsslagaders).

Afgezien van de corticaal gestuurde motoriek en sensoriek is er ook, zoals bij het myocard infarct (voorafgegaan door een necrose) voor de dwarsgestreepte spieren een sturing vanuit de witte stof van de grote hersenen voor de trofische (voedende) verzorging. Daardoor zien we naast de verlamming van de spieren gelijktijdig een spieratrofie. In de genezingsfase treedt een afname van de verlamming op en een wederopbouw van de spiermassa met de epileptische crisis in het midden van de genezingsfase.

 

Motorische hersenschors

 motorische cortex

Sensorische hersenschors

Basisprincipes over de sensorische verlamming van de vanuit de hersenschors gestuurde platenepitheel huid en slijmvlies. Dit is het vroegere platenepitheel gestuurde sensorische zenuwnetwerk van het botvlies (periost):
Vanuit de sensorische en premotorisch (frontaal) sensorische cortex worden alle vanuit de platenepitheel sensoriek opgenomen informatie verwerkt en doorgegeven. Zie daarvoor ook het buitenste huidschema en het schema van het mondslijmvlies voor het verloop van de gevoeligheid tijdens het SBS-verloop. Bijzonder interessant is daarbij telkens het samenspel tussen de sensoriek van het platenepitheel en de motoriek van de daarbij behorende dwarsgestreepte spieren.

De vanuit cortex gestuurde sensorische verlammingen (verdoofdheid) gaan in de ca-fase gepaard met een ulceratie (celafname) van het betreffende platenepitheel. Een uitzondering daarop is het sensorisch netwerk dat op het periost ligt. Dit werd reeds in een vroegere fase van onze ontwikkeling afgebouwd.
De pcl-fase toont de optredende urticaria dan steeds weer in haar veelzijdige vormen. Dit zijn overgevoelige (pijnlijke) verschijnselen van zwellingen en bloedingen die gepaard gaan met de genezing van de ulceraties. Dit kan in de buisvormige organen, zoals de coronaire arteriën, bronchiën of galgangen tot een tijdelijke stenose (vernauwing) of occlusie (afsluiting) leiden, die dan het klinische beeld lijken te bevestigen (verstopping van de caronaire arteriën, bronchiale atelektase, icterus).

Het is bij zulke genezingsfasen belangrijk te weten of de symptomen verdwijnen vanwege een volledige genezing of vanwege een nieuw recisief. Want ook dan loopt de zwelling terug.

De pseudotherapie met celgiffen (chemo) boekten zich in zo een genezingsfase onterechte symptomatische successen, daarmee ze de zinvolle symptomen van de genezing onzinnigerwijze afbraken. Daarmee werd een allerzwaarste vergiftiging van het hele organisme op de koop toe genomen. Deze vorm van symptoom-geneeskunde was ondragelijk.

Natuurlijk volgt de zijdigheid ook hier de links- of rechtshandigheid. Een uitzondering vormen hier de territoriumgebieden, die afhankelijk van hormoontoestand en de handigheid zijn.

 sensorische cortex

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 100% (1 stem)