Motorische verlamming, motorische MS, lateraalsclerose, spierdystrofie

3 Rb li/re hersenschors = buitenste kiemblad = ectoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: functieverandering
Motorische verlamming, motorische MS, ook lateraalsclerose, spierdystrofie. Het spierstelsel heeft twee innervatiecentra: een corticaal bewegings-innervatie-centrum en een in de witte stof gelegen centrum voor de trofische verzorging van het spierstelsel (voeding van de spieren: mesoderm). Van daaruit wordt ook de myocardnecrose gestuurd alsmede de zogenaamde spier-atrofie.
Inh Biologische conflictinhoud
Conflict, niet te kunnen ontkomen of niet mee te kunnen komen (benen), niet te kunnen vasthouden of te kunnen afweren (armen, handen), niet te kunnen uitwijken (schouder, rugspieren), of conflict, "radeloos" te zijn (verlamming van de benen).
HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen
Hamerse Haard in het motorische schorscentrum frontaal links en rechts van de gyrus praecentalis.
Zin Biologische zin (in de ca-fase)
"zich dood stellen"-reflex.
CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: functieverandering
In de ca-fase toenemende motorische verlamming, al naar gelang de intensiteit van het conflict, beginnend met het DHS.
Er gaan steeds minder of geen impulsen meer voor de dwarsgestreepte spieren van het motorische schorscentrum van de grote hersenen uit. Er kunnen enkele spieren, hele spiergroepen of hele ledematen betroffen zijn.
De verlamming is niet pijnlijk. Bij langere duur is het gevaar van het volgconflict en daarmee de schizofrene constellatie groot!
PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (herstelling van de functie)
In de pcl-fase krijgen de schietschijfringen in de hersenen oedeem. Daardoor wordt de motorische functie tijdelijk schijnbaar verslechterd.
Dan treden er ongecontroleerde trekkingen op. Altijd komt het tot een epileptische krampaanval (bij het hart noemen we het myocard-infarct).
Na deze epileptische crisis keert de spier-innervatie langzaam weer terug.
Morbus Parkinson: Een genezing, die bepaalt door kleine recidieven, nooit tot een einde komt, zogenaamde "hangende genezing".
Bij het hart noemen we het myocard-infarct. Bij langere conflictduur zien we meestal de tonische (gespannen) vorm van de hartkramp, bij kortere conflictduur de clonisch-tachycarde vorm (trekkend met verhoogde bloeddruk). De bloeddruk is altijd verhoogd bij het infarct van de het rechter myocard. Bij de clonische versie (met verhoogde bloeddruk)) klopt het hart merkbaar "tot aan de hals".
Doordat het hart zich draait tijdens de ontwikkeling van het embryo wordt het rechter myocard van de rechter hersenzijde geïnnerveerd (vroegere linker hartslang), en omgekeerd.
Een van de meest voorkomende volgconflicten is de diagnose van de artsen: "U heeft MS en zult nooit meer kunnen lopen!" of iets dergelijks.
Daardoor lijdt de patiënt ogenblikkelijk een volgconflict, nooit meer te kunnen lopen, die meestal definitief is (door het geloof van de patiënt in de "diagnose", die eigenlijk niet klopte), als post-hypnotisch engram blijft hangen, eenvoudig door het geloof eraan en hem daardoor voor een therapie zeer moeilijk toegankelijk maakt.
Ongeveer 70 tot 80% van onze "dwarslaesies" zouden in deze categorie thuishoren en zijn daarmee omkeerbaar.
Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.