Ulceratie van het plaveiselepitheel van de intra- en extrahepatische lever-galgangen en galblaas

5a Ra re hersenschors = buitenste kiemblad = ectoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: ulceratie
Ulceratie van het plaveiselepitheel van de intrahepatische en extrahepatische lever-galgangen en galblaas. Sensibiliteit volgt het "mond-slijlhuid-schema").
Inh Biologische conflictinhoud
Territoriumerger-conflict. De grenzen naar de buur-territoria zijn geschonden, zodat de -buur-chef" inbreuk kan plegen. Vaak ruzie om geld.
HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen
Hamerse Haard rechts temporaal
Zin Biologische zin (in de ca-fase)
Ulceratieve verwijding van de intra- en extrahepatische galgangen met tot doel de verbetering van de galafvoer.
CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: ulceratie
Ulcera van de intra- en extrahepatische galgangen en de galblaas, matige pijn, omdat het sensibel verzorgt is.
PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (heropbouw van het weefsel)
Hepatitis. De hepatitis verloopt onvermijdelijk, met hepatitis-A en B-virussen of zonder (hepatitis non-A, non-B), indien er in het geheel virussen bestaan, wat zeer te betwijfelen is. Door de intra-canaliculaire slijmvlieszwelling met tot doel de genezing van de ulcera, komt het tot een tijdelijke galgangverstopping (icterus) en stuwing van de gal, oftewel in het overwegende aantal van de intra- en extrahepatische galgangen (icterische hepatitis) of enkel in een klein deel (anikterische hepatitis).
Virussen, indien zoals gezegd er zoiets zou bestaan, kunnen hoogstens het genezingsproces optimaliseren.
Epileptoïde crisis: meestal als levercoma omschreven. Daarbij moet men weten, dat
  1. elke epiletoïde crisis bij hepatitis een absence heeft! (is normaal!)
  2. elke epileptoïde crisis bij hepatitis een remming van de alfa-eilandcellen heeft, die in een sterke hypoglykemie resulteert.
Een ikterische patiënt, die een absence heeft en bloedsuikerwaarden van nagenoeg nul, - wat we niet wisten -gold altijd als prefinaal.
De epileptoïde crisis van de hepatitis treedt gewoonlijk dan in, als de leverwaarden (in het bijzonder gamma-GT, alkalische fosfaten en eventueel bilirubine bij het ikterische verloop) beginnen te vallen. De levercoma is, zoals gezegd in werkelijkheid een soort "hersencoma" = absence met sterke ondersuikering.
Therapie: doorlopende suikertoevoer, eventueel met maagsonde bij absence. Bij indicatie tot intraveneuze infusie: oppassen voor syndroom, die een hepatomegalie veroorzaakt (sterke leverzwelling) met leverkapsel-pijnen en de leverwaarden, in het bijzonder de gamma-GT stijgen vanwege de hepatomegalie aanzienlijk, wat ze zonder syndroom veel minder zouden doen.
Levercirrose: er zijn, overeenkomstig de bronchiaal-"atelektasen" of de melkgang-cirrose twee soorten van levercerrose:
  1. Langdurende ca-fase (jarenlang), dan vergroeien de intrahepatische galgangen geleidelijk en worden ondoorgankelijk, ze zijn met littekenweefsel afgesloten.
  2. Door vergroeide genezingsafsluiting bij veelvoudig of vaak terugkerende territoriumerger, recividerende hepatitis.
Versterkte zwelling bij syndroom in de galgangen = hepatomegalie = vergrote lever en vergeling van de huid en de sclerae van de ogen (ikterus) en versterkte hersen-oedeem = "hersencoma". Kolieken, galkolieken, ook interhepatische galkolieken bij betrokkenheid van de dwarsgestreepte spieren van de galgangen of de galblaas.


alt

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.