Ulceratie van het slijmvlies van de baarmoederhals

3b Ra li hersenschors = buitenste kiemblad = ectoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: ulceratie

Ulceratie van het slijmvlies van de baarmoederhals (collum uteri) en baarmoedermond (portio), amenorroe, verlies van de menstruatie.

Inh Biologische conflictinhoud

Het zelfde als de kransader-ulcera

 1. Bij rechtshandige vrouw: Seksueel conflict.
  Biologisch seksueel frustratieconflict, geen geslachtsgemeenschap te hebben of niet te hebben gehad.
 2. Bij linkshandige man: Territoriumconflict, verlies van het hele territorium of een territoriuminhoud. Bijvoorbeeld: partner loopt uit het territorium;
 3. In de schizofrene constellatie: bij rechtshandige man en linkshandige vrouw.
 4. Bij bijzondere hormoontoestand:
  1. Linkshandige vrouw: Territoriumconflict (de postmenopauzische vrouw kan zich daarbij als een man gedragen).
  2. Bij gefeminiseerde (hormoonstoring) rechtshandige man: conflict, geen geslachtsgemeenschap te krijgen.
HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen

Hamerse Haard rechts periïnsulair.

Zin Biologische zin (in de ca-fase)

Ulceratieve verwijding van de baarmoederhals, mechanische verbetering van de bevruchting in de schizofrene constellatie.

CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: ulceratie

Ulcera van de baarmoederhals of -mond zonder pijn met direct intredende amenorroe en frigiditeit. Verlies van het vermogen tot het vaginale orgasme.
Gelijktijdig bij vrouwen: baarmoedermond- en baarmoederhals-ulcera bij:

 1. rechtshandige;
 1. rechtshandige, pilgebruikend of postclimacterisch, in de schizofrene constellatie;
 1. linkshandige in de schizofrene constellatie of in de menopauze of met pil.
PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (heropbouw van het weefsel)

Bloedingen uit de baarmoedermond- of baarmoederhals-ulcera (goed teken!).Terugkomst van de eisprong en van de menstruatie.
Een collom- of portio-ca verhindert na de pcl-fase niet meer een zwangerschap.

Principiële opmerking: ontwikkelings-historisch gezien moet de linkshandigheid de normale situatie zijn geweest. Want: de linkshandige vrouw sluit in de ca-fase de rechter (mannelijke) grote hersenhelft en wordt weliswaar depressief, maar dubbel seksueel actief. Door deze hyperseksualiteit dwingt ze als het ware de oplossing van het conflict "geen geslachtgemeenschap te hebben gehad" af. Evenzo sluit de linkshandige man door zijn biologische territoriumconflict de linker (vrouwelijke) grote hersenhelft en wordt manisch supermasculien. Zijn kans op een overwinning van dit speciale conflict is daarom sterker als bij de rechtshandige man. Evenwel blijft hem de terugtrekking op de "tweede rang", die de rechtshandige man met hangend conflict heeft, verspert. Hij moet strijden, omdat nu eenmaal de linker hersenzijde door het conflict geblokkeerd blijft.

Het orgasme
 

De voortgang van het orgasme is uit het SBS-verloop genomen, als een deel van een "natuurlijk SBS", dus hij verloopt volgens het principe van de tweefasigheid, alhoewel het zich niet om een SBS (conflict) handelt: We kennen in principe twee soorten van orgasmes:

 1. het clitoraal-penaal orgasme, rechts cerebraal: naar adem snakkend;
  De epileptische crisis is bij de man de ejaculatie, bij de vrouw het clitorale orgasme. Dit clitoraal/penale orgasme is gewoonlijk ook manueel of oraal in werking te zetten, als de rechter hersenhelft door een conflict "bezet" is.
 2. het vaginaal-rectaal orgasme, links cerebraal: luchthappend.

Bovendien is er nog het gelijktijdige vaginaal-rectale orgasme samen met het clitoraal-penale orgasme, dat we de "liefdes-extase" noemen.
Bij het orgasme reageert facultatief het hele territoriumgebied mee, alhoewel het luchthappen bij het vaginaal-rectale orgasme en de snakkende ademhaling bij het clitorale orgasme het opvallendste imponeren. Maar het maag-levergang-relais is evenzo betrokken als het rectum-relais, het blaasslijmvlies-relais en zelfs het mond-relais (oraal orgasme). Bij een vrouwelijk seksueel conflict van de rechtshandige vrouw is het vaginale orgasme geblokkeerd. Daarentegen is bij een territoriumverlies-conflict (volgwolf) het clitorale penale orgasme bij man en vrouw manueel of oraal nog te bewerkstelligen.

Kiembladindeling van de baarmoeder

Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.