Ulceratie van het plaveiselepitheel van de buitenste huid

10 Ra li/re hersenschors = buitenste kiemblad = ectoderm
SBS SBS-orgaan-manifestatie. Hier: ulceratie
Ulceratie van het plaveiselepitheel van de buitenste huid (epidermis-ulcera) met sensibiliteitsuitval, linker en rechter lichaamshelft (gecombineerde ulcusvorming en sensibiliteitsstoring).
Sensibiliteit verloopt volgens "buitenste huidschema", dat betekent in de ca-fase: verdoofdheid; pcl-fase: hyperesthesie, jeuk (pruritis en eventueel pijn).
Inh Biologische conflictinhoud
Scheidingsconflict, verbreken van het lichaamscontact. Verlies van het contact tot de moeder, kudde, familie, vrienden.
In de natuur is een contactverlies tot de familie/kudde meestal dodelijk. Daarom is dit conflict zeer betekenisvol!
HH Locatie van de Hamerse Haard in de hersenen
Hamerse Haard in het sensorische en postsensorische schorscentrum links en rechts corticaal van hemisferisch tot basaal-lateraal. Van hersenen tot orgaan gekruist.
Zin Biologische zin (in de ca-fase)
Door afbouw van de aan het plaveiselepitheel verbonden sensibiliteit, tijdelijk vergeten van de moeder, het kind of van de partner.
CA Conflictactieve fase = ca-fase = sympathicotonie hier: ulceratie
In de ca-fase ontstaan vlakke huid- (epidermis-) ulcera's, die men macroscopisch niet kan zien. De huid voelt ruw aan, is bleek, slecht doorbloedt, koud.
De huidsensibiliteit is meer en meer beperkt of opgeheven. De patiënt voelt weinig of zelfs niets meer (bleke, schilferende huid, neurodermitis).
Bovendien: storingen van het kortetermijngeheugen: het moederdier herkent bijvoorbeeld haar jong niet meer. Deze storing strekt zich nog tot in de oedeem-fase uit (door dissociëring van de hersencellen).
PCL Conflictopgeloste fase = pcl-fase = vagotonie = genezingsfase (heropbouw van het weefsel)
De huid wordt rood, warm, zwelt op, jeukt (pruritis) en kan pijn doen.
Deze verschijningsvormen of efflorescenzen noemen we: exantheem, dermatitis, urticaria, bloeiende neurodermitis of eczeem. De huid is blijkbaar ziek.
Daarom rekenen de dermatologen tot nu toe de meeste huidziekten van het epidermis vanaf de conflictolyse (CL), uit onwetendheid van de Germaanse Nieuwe Geneeskunde.
In werkelijkheid lag de vorming van de ulcera ervoor. In de pcl-fase is de grote genezing. Omdat echter de ca-fase lang kan hebben geduurd, kan ook de pcl-fase overeenkomstig lang duren. Daarbij kunnen weer (onopgemerkte) recidieven optreden, die nieuwe pcl-fasen met overeenkomstige verlenging van het genezingsverloop kunnen veroorzaken (zogenaamde aanvallen), hier ook trigeminusneuralgiën in het gebied van het gezicht.
Let op voor syndroom, veroorzaakt sterke zwelling.
Epileptoïde crisis = absence.
Schubvlecht (psoriasis)
  De schubvlecht (psoriasis) betekent altijd het gelijktijdig voorkomen van een actief scheidingsconflict en een opgelost scheidingsconflict, die zich op één of meer huidarealen overlappen.
Daardoor komt het tot een afschilfering (ca-fase) op rode huid (pcl-fase).


Pin It
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 stemmen)

U heeft geen toegang tot deze inhoud. Meld u aan met uw gebruikersnaam om de inhoud te zien.