Hersenschors

cortex velden zijaanzicht tekst 600

  • Alle motoriek van de dwarsgestreepte spieren wordt gestuurd vanuit de motorische hersenschors en
  • alle sensoriek van het platenepitheel wordt gestuurd vanuit de sensorische hersenschors, alsook vanuit de frontale sensorische hersenschors (= premotorisch sensorische hersenschors)

Het myocard (dwarsgestreepte spieren van het hart) vormt daarbij geen uitzondering, net zoals de dwarsgestreepte spieren van de kleine curvator (maag), de bulbus (twaalfvingerige darm) of de omgevende dwarsgestreepte bloedvatspieren en de afstammelingen van de kieuwbogen zoals de coronaire aders en slagaders, de arcus van de aorta en de carotis arteriën (halsslagaders).

Afgezien van de corticaal gestuurde motoriek en sensoriek is er ook, zoals bij het myocard infarct (voorafgegaan door een necrose) voor de dwarsgestreepte spieren een sturing vanuit de witte stof van de grote hersenen voor de trofische (voedende) verzorging. Daardoor zien we naast de verlamming van de spieren gelijktijdig een spieratrofie. In de genezingsfase treedt een afname van de verlamming op en een wederopbouw van de spiermassa met de epileptische crisis in het midden van de genezingsfase.

 

Subcategorieën

In de ca-fase is er bij deze Biologische Speciaalprogramma's een celafname in de vorm van ulceraties of verzweringen.

Buitenste huidschema en mondslijmvlies-schema zijn hier van toepassing.

Bij deze groep treedt er in de conflictactieve fase een verandering dan wel vermindering van de orgaanfunctie op. Dit vindt dus zuiver plaats in de hersenen, niet aan het orgaan.