Afdrukken

 

Belangrijke begrippen

Met de ontdekking van de Biologische Natuurwetten door Dr. Ryke Geerd Hamer krijgen we inzichten, die voorheen onbekend waren.

Om een goed en duidelijk begrip te krijgen van deze inzichten is het noodzakelijk nieuwe begrippen in te voeren en oude begrippen opnieuw te definiëren.

Hier zijn enkele nieuwe en essentiële begrippen vermeld. Voor de overige begrippen wordt verwezen naar de 'Terminologie'-index onder het menu voor gevorderden (aanmelding noodzakelijk).

DHS (Dirk Hamer Syndroom)

Dirk Hamer Syndroom

Het DHS in de Germaanse Geneeskunde staat voor "Dirk Hamer Syndroom", omdat Dr. Hamer bij het overlijden van zijn zoon Dirk voor het eerst het biologische conflict kon terugvinden. Dit tragische gebeuren heeft uiteindelijk geleid tot de ontdekkingen van de biologische natuurwetten.
Met het DHS wordt het moment van conflictinslag bedoeld, de start van elk Zinvol Biologisch Speciaalprogramma (SBS). Dit DHS slaat gelijktijdig op alle drie de niveaus in:

de psyche,
de hersenen
en het betreffende orgaan.

Syndroom

SBS (Zinvol Biologisch Speciaalprogramma)

Zinvol Biologisch Speciaalprogramma van de Natuur

Het SBS in de Germaanse Geneeskunde staat voor "Sinnvolles Biologisches Sonderprogramm" oftewel "Zinvol Biologisch Speciaalprogramma".
In de natuur lopen deze programma's meestal vrij kort en komt het bijna nooit tot extreme lichamelijke excessen.
Lost het conflict zich op, dan keert het organisme na een korte herstelperiode weer terug tot een genormaliseerde toestand.